ენდოკრინოლოგია

ექიმთან ხშირად დასმული შეკითხვები - ენდოკრინოლოგია


წონის მასის მატების სურვილი - ენდოკრინოლოგია

10 ივნისი 2019

კითხვა: გამარჯობა.ვარ 29 წლის 1-66 სიმაღლესი.53 კილო. ძალიან მინდა მოვიმატო წონაში. ანალიზები აბსოლუტურად მწყობრში მაქვს,არ ვუჩივი არაფერს. ვერანაირად ვერ ვიმატებ. იქნებ რაიმე კარგი ვიტამინების ნაკრები არსებობდეს რაც მომამატებინებს? შეგიზლიათ რჩევა მომცეთ ? მინდა 10 კილოს მომატება. მადლობა წინასწარ

იხილეთ პასუხი

ფარისებრი ჯირკვლის კვლევა - ენდოკრინოლოგია

10 ივნისი 2019

კითხვა: გამარჯობა,თუ შეიძლება მითხრათ ამ ეხოს მიხედვით რა მდგომარეობაშია ფარისებრი ჯირკვალი? მარჯვენა წილი18 მარცხენა წილი16,5 ჯირკვლის საერთო მასა 15,2. კონტურები სწორი. სტრუქტურა არაჰომოგენური მარცვლოვანება საშუალო ექოგენობა მცირედ მომატებული კეროვანი ცვლილებები არ აღინიშნება მარჯვენა წილის პარენქიმის შუა მესამედში ფიქსირდება 5/3მმ ზომოს მეტად სითხური შენების ჩანართი კოლოიდის ტიპის საჭიროებს დაკვირვებას დინამიკაში.ანალოგიური ტიპის ჩანართი ფიქსირდება მარცხენა წილის პარენქიმაში ზომით 2მმ. ოორივე წილის პარენქიმაში აღინიშნება მკვეთრად გაძლიერებული ვაასკულარიზაცია ასევე მარჯვენა წილის პარენქიმაში ფიქსირდება არაკონტურირებული იზოექოგენური კვანძის ტიპის უბნები უდიდესი მდებარეობს მარჯვენა წილის პარენქიმის ქვედა მესამედში ზომით 11,8/5მმ.

იხილეთ პასუხი

ფოლიკულური ნეოპლაზია - ენდოკრინოლოგია

24 მაისი 2019

კითხვა: ძალიან გთხოვთ მიპასუხოთ .3 წლის წინ აღმომაჩნდა ჩიყვი.და მასთან ერთად სხვა სტრუქტურის კვანძი. თუ სწორად ვერ ვამბობ მაპატიეთ. ბიობსიით იყო კოლოიდური კვანდძი.ეხლა გადავამოწმე ექიმის რეკომდნდაციით და ბიოფიაში მიწერია. ზუსტად ასე: მეტად ფოლიკულური ნეოპლაზია. თუ არ შეწუხდებით განმიმარტეთ ეს სიმსიმვნეს ნიშნავს? ექიმთან ხვალ მივდივარ და ვერ ვითმენ ვისაც ვკითხე სიმსივნეაო მითხრეს,. უღრმესი მადლობა წინასწარ

იხილეთ პასუხი

კოლოიდური კვანძი - ენდოკრინოლოგია

23 მაისი 2019

კითხვა: გამოსაკვლევი მასალის ხასიათი: დამიზნებითი ასპირაციული ბიოფტატი ახალწარმონაქმნის ლოკალიზაცია: ფარ. ჯირკვლის ისთმუსის არე მარჯვნივ (13X17მმ.) ციტოლოგიური გამოკვლევა2137-19 მიღებულ მასალაში კოლოიდური მასების, ცალკეული ჰემოსიდეროფაგების და ლიმფოციტების ფონზე ნანახია ფოლიკულური ეპითელიუმის მონომორფული უჯრედები პროლიფერაციის ნიშნებით. დასკვნა: შეესაბამება კოლოიდური კვანძის სურათს. BSRTC: II გთხოვთ უფრო დაწვრილებით ამიხსნათ კვანძის თვისება (კეთილთვისებიანი, ავთვისებიანი)

იხილეთ პასუხი

ლაბორატორიული კვლევები - ენდოკრინოლოგია

14 მაისი 2019

კითხვა: გამარჯობა. ციკლის დაწყებიდან მეოთხე დღეს გავიკეთე ანალიზი. Fsh 4.678, (ნორმა 3.0-12.0) პროლაქტინი 60, (ნორმა 1.2-19.5) lh 13.01 (ნორმა 1.9-12.5). 26 წლის ვარ. რა დარღვევებზე მიუთითებს ეს მაჩვენებლები? წინა საღამოს ცხიმიანი საკვები მივიღე და მნიშვნელოვნად იმოქმედებდა ანალიზებზე? საკვერცხწების ნაადრევი უკმარისობა/განლევა ხომ არ არის?

იხილეთ პასუხი

სუბფებრილური ტემპერატურა - ენდოკრინოლოგია

11 მაისი 2019

კითხვა: გამარჯობა.ჩემს 23 წლის გოგოს ხშირად აქვს ტემპერატურა 37.2,აქვს აგრეთვე თავის ტკივილები და უმადობა .არის სუსტი აღნაგობის 50 კგ.იწონის 1.73 სიმაღლის ვერ იმატებს წონაში.სისხლის ანალიზიც ნორმალური აქვს და ჩიყვის ანალიზიც ნორმაში აქვს.გთხოვთ მირჩიოთ რომელ სპეციალისტს მივმართო.

იხილეთ პასუხი

გამოაგზავნეთ შეკითხვა

თქვენს შეკითხვებს უპასუხებენ ჩვენი კლინიკის მაღალკვალიფიციური ექიმები. სრულიად უფასოდ მიიღებთ ამომწურავ ინფორმაციას თქვენთვის საინტერესო ნებისმიერ საკითხზე.



შეკითვა ექიმს